Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Αυτοί καταργούν την απεργία. Εμείς απεργούμε!

Όταν καταργούν την απεργία
για να θωρακίσουν το σύστημά τους
εμείς απεργούμε!
    Επίθεση κατά μέτωπο στο πιο στοιχειώδες δικαίωμα των εργαζομένων να αντιστέκονται και να διεκδικούν από τον εργοδότη, την κυβέρνηση και το κεφάλαιο τα δικαιώματά τους εξαπολύει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που ενώ κυβερνάει με ποσοστό λίγο πάνω από 20% των ψηφοφόρων, απαιτεί από τα πρωτοβάθμια σωματεία το 50%+1 επί των οικονομικά εντάξει μελών τους!

    Στόχος της κυβέρνησης δεν είναι άλλος από το να καταργήσει στην πράξη το δικαίωμα στην απεργία! Δεν είναι τυχαίο ότι εστιάζει το «ενδιαφέρον» της –σε αυτή τη φάση τουλάχιστον– στα πρωτοβάθμια σωματεία.
    Εκεί είναι δυνατή η μαζική έκφραση των αγωνιστικών διαθέσεων των εργαζόμενων, εκεί σπάνε οι λογικές και οι πρακτικές της αστικοποιημένης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και δευτεροβάθμιων οργανώσεων που ελέγχονται από τις δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Όλοι μας θυμόμαστε την απεργοσπασία της ΟΛΜΕ του 2013.
    Τους «σεισμούς που μέλλονται για να ΄ρθουν» φοβάται η κυβέρνηση. Την οργή και αγανάκτηση που προκαλεί η εφαρμογή των μέτρων της τρίτης αξιολόγησης και των «προαπαιτούμενων».
Η ακύρωση επί 30 χρόνια των επιχειρήσεων εφαρμογής τη ατομικής αξιολόγησης/βαθμολόγησης στο δημόσιο.
Η αντίσταση στους πλειστηριασμούς, που ήταν πολύ μεγαλύτερη από αυτή που περίμεναν η κυβέρνηση, οι τραπεζίτες και οι δανειστές.
Ο επικείμενος ξεσηκωμός ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ και της ενέργειας.
   Τα υπόγεια κύματα οργής αναζητούν δρόμους έκφρασης και η πιο πιθανή διέξοδός τους στο προσκήνιο είναι μέσα από πρωτοβάθμια σωματεία και ανεξάρτητες συλλογικότητες της εργατικής βάσης. Από αυτές τις τάσεις επιχειρεί να προστατευτεί το σύστημα καταστέλλοντας το απεργιακό δικαίωμα, ορθώνοντας εμπόδια στην αγωνιστική έκφραση και αντίσταση του κόσμου της δουλειάς και του αγώνα.
 Το ταξικό εργατικό κίνημα πρέπει να δώσει μια μεγάλη, δυναμική απεργιακή απάντηση στις 14 Δεκέμβρη!
    Να πάρουμε στα χέρια μας την απεργία της 14ης Δεκέμβρη, με τη δράση των πρωτοβάθμιων σωματείων, τον συντονισμό τους, τις συλλογικότητες, τα σχήματα και τις κλαδικές και εργασιακές επιτροπές αγώνα κόντρα στις λογικές της υποταγής της αδράνειας και της απογοήτευσης της ΑΔΕΔΥ που αποφάσισε ότι πρέπει να γίνει απεργία ενάντια στην 3η αξιολόγηση και τον αντιαπεργιακό νόμο στις 30 Αυγούστου, για να την κηρύξει στις …14 Δεκεμβρίου, της ΓΣΕΕ που καλεί στην απεργία, «ξεχνώντας» τα 113 «προαπαιτούμενα», αλλά και όσων αποφεύγουν τη γραμμή της σύγκρουσης για την ανατροπή, προκρίνοντας συμβολικούς αγώνες διαμαρτυρίας, ταυτιζόμενοι με το σχεδιασμό του υποταγμένου συνδικαλισμού.


Όλοι στην Απεργία και στην Συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο Παράρτημα!