Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Για τις εκλογές αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια


Η μακρόχρονη εφαρμογή του  «θεσμού» του αιρετού διέψευσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις αυταπάτες για την «εκπροσώπηση» την «υπεράσπιση» των εργαζόμενων, τον έλεγχο των  υπηρεσιακών συμβουλίων και την επίτευξη της… «ανεξαρτησίας των Υπηρεσιακών Συμβουλίων από τον κυβερνητικό έλεγχο»…

Το μόνο που έγινε ήταν η αυτονόμησή των αιρετών  από τις συλλογικές λειτουργίες του κινήματος και  η ενσωμάτωση τους στη λογική της διοίκησης.
Αντί για εργατικό έλεγχο στις πράξεις και στις αυθαιρεσίες της διοίκησης ασκούν συνδιοίκηση.
Αντί για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων «κόντρα σε εγκυκλίους», επικυρώνουν τις αρνητικές αλλαγές στις εργασιακές μας σχέσεις.
Αντί για αντίσταση επιδόθηκαν στη διαχείριση και προώθηση της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής, της λιτότητας και των μηδενικών διορισμών, της περικοπής των “ολιγομελών τμημάτων”, της εργασιακής περιπλάνησης των εκπαιδευτικών σε δύο-τρία ή και περισσότερα ακόμα σχολεία.
Οι αιρετοί «εκπρόσωποί μας» μετέτρεψαν τον «θεσμό» σε κομματικό ή παραταξιακό φέουδο καλλιεργώντας ένα εκτεταμένο δίκτυο πελατειακών σχέσεων όπου ανθεί το παιχνίδι των μικρών ή μεγαλύτερων εξυπηρετήσεων καταντώντας οι ίδιοι παράγοντες και μεσολαβητές της Διοίκησης
Για ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων η συσπείρωση στο σωματείο αντικαταστάθηκε με την απεύθυνση στον αιρετό, με συνέπεια την απαξίωση της συλλογικής πάλης, άρνηση και αντιστράτευση της αναγκαιότητας οικοδόμησης ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, ανεξάρτητου από το αστικό κράτος.
Ο μόνος ουσιαστικός έλεγχος της διοίκησης είναι αυτός που ασκείται συλλογικά από τα σωματεία μέσω των Γενικών Συνελεύσεων, είναι αυτός που το λαϊκό κίνημα κατοχύρωσε με τη συλλογική δημοκρατία της βάσης.
Παλεύουμε για την  πολιτική και οργανωτική αυτοτέλεια-ανεξαρτησία του εργατικού κινήματος.
Να καταργηθούν όλα τα νήματα που συνδέουν τα εργατικά συνδικάτα με το κράτος, την εργοδοσία, την Ε.Ε., τους κάθε λο­γής καθεστωτικούς μηχανισμούς.
Να διαχωριστεί το εργατικό κίνημα από τους πολύμορ­φους συνδιαχειριστικούς μηχανισμούς, τα όργανα και τις επιτροπές ταξικής συμφιλίωσης, και τα συμβούλια της κυρίαρχης πολιτικής.

Στις 7 Νοέμβρη να μην νομιμοποιήσουμε με την ψήφο μας αυτό τον εκφυλισμό!