Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

7 Ιούνη: Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας!

Αγωνιζόμαστε
Στο δρόμο της ρήξης και της ανατροπής ενάντια:
· Στην ταξική επίθεση και το καθεστώς των μνημονίων που ισοπεδώνουν μισθούς, συντάξεις, ασφάλιση, περίθαλψη, υγεία, παιδεία, κοινωνικά δικαιώματα χάριν της ανάκαμψης της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

· Στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.
· Στις νέες πολεμικές ιμπεριαλιστικές εκστρατείες και στη συναίνεση της ελληνικής κυβέρνησης.
· Στον φασισμό και τις νεοναζιστικές συμμορίες, που υπηρετώντας τις πιο ακραίες συστημικές αντιλήψεις, στοχοποιούν τους πρόσφυγες, τους μετανάστες, κάθε ριζοσπαστική φωνή, κάθε τι διαφορετικό.
Στον δρόμο της συλλογικότητας, της συμμετοχής ενάντια:
· Στο σχολείο της αγοράς, της αποσπασματικής, κατακερματισμένης γνώσης, των «δεξιοτήτων».
· Στα σχολεία-επιχειρήσεις,  που θα λειτουργούν «αυτόνομα», σε ανταγωνιστική μεταξύ τους βάση, προς άγρα των μαθητών-πελατών, εξαρτημένα από τις χορηγίες και την κατ’ επιλογήν χρηματοδότηση.
· Στα νέα σχέδια προώθησης της αξιολόγησης-συμμόρφωσης με τυποποιημένους ποσοτικούς δείκτες που καθορίζονται από τις απαιτήσεις της καπιταλιστικής ανάπτυξης.
· Στους μηδενικούς διορισμούς, τη διαιώνιση της ελαστικής εργασίας, τα τεχνητά πλεονάσματα προσωπικού, τη δραστική περικοπή των μεταθέσεων, τις υποχρεωτικές μετακινήσεις, τις συμπτύξεις τμημάτων, τη στυγνή εφαρμογή του μνημονιακού κόφτη στην εκπαίδευση.
· Στην υποβάθμιση εμπορευματοποίηση της ειδικής αγωγής, στην κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών και την ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων.
Παλεύουμε για
· Αύξηση των μισθών και των συντάξεων κόντρα στη λογική της συναίνεσης και της υποταγής.
· Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
· Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο.
· Δημοκρατική-συλλογική διοίκηση της σχολικής μονάδας, με απόλυτα δημόσια χρηματοδότηση με ανώτερα και μόνο αποφασιστικό όργανο τον Σύλλογο Διδασκόντων. Με διευθυντή-συντονιστή, αιρετό και ανακλητό αποκλειστικά από το Σύλλογο Διδασκόντων.
Αντιστεκόμαστε
Στον υποταγμένο κρατικό συνδικαλισμό του «ρεαλισμού», της παραίτησης, της ανάθεσης, που υπονομεύει πεισματικά το συντονισμό, την ανάδειξη συνολικού πλαισίου αγώνα, την κλιμάκωση. 
Στον κομματικό συνδικαλισμό της περιχαράκωσης, του πεσιμισμού, των προκαθορισμένων και προβλέψιμων κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας.
Σας καλούμε να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας για μια άλλη αγωνιστική πορεία για πραγματικούς αγώνες ρήξης, σύγκρουσης και νικηφόρας προοπτικής.
Για να γίνουν τα σωματεία όργανα των εργαζόμενων ανεξάρτητα, αγωνιστικά, ταξικά και όχι όργανα επιβολής της ήττας.
Υποψήφιοι ΤΑΞΙΚΗΣ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ

Ζαβουδάκης Παναγιώτης
Κακαρούμπας Βασίλης
Ντόκα Λαμπρινή

Παπαγεωργίου Θέμης