Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Όλοι στην πανελλαδική απεργία της 24ης Νοέμβρη

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε αρμονική συμφωνία με το κουαρτέτο σπεύδει να νομοθετήσει  μέτρα πριν το Eurogroup της 5ης Δεκέμβρη. Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι κάθε κύκλος «αξιολόγησης του μνημονιακού προγράμματος» προβλέπει και νέα αντιλαϊκά μέτρα, ότι η έξοδος από το 3ο μνημόνιο είναι απλώς η ….είσοδος στο 4ο.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ 4 ΜΝΗΜΟΝΙΟ!!! ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ! ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΝΑΠΑΥΣΗ!
- «Υποκατώτατος μισθός» των 200 και 300 € (!!!)
- Γενική κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
- Ομαδικές απολύσεις και “short time work”, δηλ. «δουλειά» έως και μιας ώρας ημερησίως με αντίτιμο ένα «κουπόνι κοινωνικής στήριξης».
- Χορήγηση του επιδόματος ανεργίας στους… εργοδότες για να προσλαμβάνουν τζάμπα εργατικό δυναμικό!!!
- Κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» στις υφιστάμενες κύριες συντάξεις.
- Μείωση του αφορολογήτου κάτω από το σημερινό όριο των 8.600 ευρώ και την κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών.
- Νέος συνδικαλιστικός νόμος που περιορίζει δραστικά το δικαίωμα στην απεργία και τη συλλογική διεκδίκηση ενώ νομιμοποιεί το lock out και την εργοδοτική αντεκδίκηση.
- Επίσπευση του γενικού ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας της χώρας και την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων όλων των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών. 
Επιπλέον, το ΔΝΤ και η ΕΕ ζητούν απολύσεις στο δημόσιο. Ζητούν αξιολόγηση που θα οδηγεί σε απόλυση ή σε πλήρη μισθολογική και βαθμολογική στασιμότητα.
Για την αντιμετώπιση της νέα αντεργατικής επιδρομής απαιτείται αγωνιστική κλιμάκωση και ενιαίος παλαϊκός αγώνας.
Ο αγωνιστικός και απεργιακός «σχεδιασμός» δεν είναι δυνατόν να καταλήγει σε κορύφωση με γενική απεργία εκ των υστέρων, μετά τις 5 Δεκέμβρη όπου κυβέρνηση και δανειστές σχεδιάζουν να ολοκληρώσουν αυτόν τον κύκλο επίθεσης.
Η διάσπαση του εργατικού - υπαλληλικού κινήματος, η τακτική του κατακερματισμού των αγώνων και των απεργιών, οι εκ των υστέρων αντιδράσεις «για την τιμή των όπλων», αδυνατίζουν τη θέση των εργαζομένων και τον αγώνα για την υπεράσπιση των συλλογικών ταξικών συμφερόντων μας, οδηγούν στην ενίσχυση των τάσεων αποσυσπείρωσης και παθητικότητας, στην ήττα και την αποδοχή των μέτρων.
Η 24η Νοέμβρη πρέπει να μετατραπεί σε γενική πανεργατική πανυπαλληλική απεργία.
Τα σωματεία και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να ακολουθήσουν μια άλλη αγωνιστική πορεία. Όχι στα πλαίσια μιας προκαθορισμένης και προβλέψιμης διαμαρτυρίας, αλλά μιας αγωνιστικής ταξικής ενότητας για την αναχαίτιση των αντιλαϊκών μέτρων και την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ και ΔΝΤ.